Ervaringen van klanten

Claudia over de Guasha behandelingen van Amiro

Ik ben begonnen met Guasha voor mijn paard Amiro in november 2014. Amiro is een grote ruin met in het verleden wat spier en rug problemen door een verkeerd passend zadel. Daarnaast met rijden of grondwerk bemerkte ik dat hij zijn lijf vast hield en niet ontspande. In het verleden een fysiotherapeut erbij gehad, ook kreeg ik oefeningen mee om zelf te doen met hem.

Omdat ik Dorine aan het werk had gezien bij ons op stal werd ik wel nieuwsgierig. Ik heb gelijk een afspraak gemaakt. De eerste keer vond Amiro het maar vreemd. Op bepaalde plekken kon hij het wel waarderen, maar hij stond tijdens de behandeling niet stil.
De behandelingen daarna zag je al een aanmerkelijke verbetering,  Amiro ontspande en hij genoot er zichtbaar van. Pas na een aantal behandelingen kon Dorine ook zijn hoofd rustig behandelen. Nu laat hij dat zonder stress toe. Mooi om te zien.
Daarnaast met rijden en longeren bemerk ik nu veel meer ontspanning. We zijn nu zo’n 7 a 8 maanden verder en ik zie een blijer paard.
Hij is er nog niet maar hij knapt er echt van op en hij geniet ook echt van de behandeling, iets wat ik bij de fysiotherapeut nooit heb bemerkt.
Daarnaast ben ik zelf ook onder behandeling en ondervind ik zelf wat Guasha voor je doet. Omdat mijn klachten best chronisch zijn zal het nog wel even duren voordat ik helemaal klachtenvrij kan zijn, maar het begin is er.

Wendy over de toegevoegde waarde van Guasha voor het herstel van Daisy

Het is nu ruim driekwart jaar geleden dat Daisy een blessure opliep aan het hoefkatrolgewricht. Na een periode van rust, diverse Guasha behandelingen en door op de juiste manier van trainen aan de hand kan ik nu zeggen dat Daisy weer goed is hersteld.
Door haar blessure was ze anders gaan lopen om de pijn uit de weg te gaan. Daardoor is ze zich gaan vastzetten in bepaalde delen van haar lijf. De Guasha heeft dat goed los kunnen maken, zodat ik in de training aan de hand haar balans weer kan verbeteren en haar sterker kon maken. We zijn nu alweer een tijdje bezig met de training om alles weer op te pakken. Ik heb ook van Dorine een steen gekocht om zelf Daisy een kleine behandeling kan geven voordat ik ga trainen. En daar geniet ze met volle teugen van :).