De filosofie van Bio-Ron Paardenvoer

Bio-Ron Granenmix

  • Hoogwaardige biologische voeding voor dieren – back to basic, puur & eerlijk
  • Volledige en hele granen en zaden afkomstig van gecontroleerde biologische teelt
  • Van biologische voeding hoef je ook minder te voeren
  • Levenskracht, vitaliteit en diversiteit

Hoogste kwaliteit garantie in biologische diervoeding

  • Alleen pure, hoogwaardige en met zorg en respect geteelde hele granen & zaden van biologische kwaliteit vormen bij ons de basis van de graanvoeding.
  • Alle grondstoffen zijn gegarandeerd zonder kunstmest geteeld, zijn vrij van residuen van landbouw chemicaliën en genetisch gemodificeerde grondstoffen & planten (non GMO).
  • Bio-Ron gebruikt geen melasse (bietsuiker), soja, meel, gries, schilfers of andere bijproducten in onze voeding.
  • Ook bevat de voeding geen producten van bio-bedrijven in omschakeling.
  • De producten die in de kernbrok van onze seizoensmuesli zijn verwerkt zijn grotendeels zelfs geschikt voor humane consumptie.

‘Hele granen en zaden van biologische kwaliteit brengen de noodzakelijke vitaliteit, diversiteit en structuur in het dieet van je dier’.

Waarom biologisch voeren?

Biologische diervoeding is voedzamer omdat de planten niet worden opgejaagd maar in het tempo van de natuur mogen groeien. De biologische boer is ingesteld op behoud van de natuurlijke balans in de bodem, wat zich vertaald in de kwaliteit van de producten van die bodem.

Biologisch geteelde planten groeien langzamer (lees normaal) waardoor zij een breder en evenwichtiger spectrum aan essentiële voedingstoffen & elementen kunnen opnemen om zich volledig te kunnen ontwikkelen. Biologisch geteelde planten bevatten daarom van nature meer aroma stoffen, essentiële vetzuren, complete eiwit complexen, vitaminen, anti-oxidanten en mineralen, metalen sporen elementen in de best opneembare vorm en verhoudingen.

Verpakking

Bio-Ron diervoeding is verpakt in een eenvoudige bruine papieren verpakking van ongebleekt recycle papier met minimale opdruk van milieuvervuilende inkt.

Biologisch voer is toch erg duur?

De prijzen van biologische diervoeding liggen meestal wat hoger dan die van de gangbare diervoeding. Daar tegenover staat dat de biologische diervoeding een stuk zuiniger gevoerd kan worden. Ze bestaat immers uit ‘meer’ volwaardige granen en zaden.

Zeker bij hobby dieren die vrij natuurlijk gehouden worden is tussen de 25% en 50% lagere krachtvoer behoefte geen uitzondering. Vergelijk het maar met de overstap van wit brood uit de supermarkt naar het volkoren desembrood uit de biologische winkel. Steeds meer wetenschappelijk onderzoek bevestigd dat biologische voeding, naast dat het lekker is, ook een stuk gezonder is. Dit betekent minder dierenartskosten en kosten voor allerlei supplementen e.d. Je voert minder maar ‘geeft’ de dieren uiteindelijk meer. Dit is natuurlijk niet binnen enkele dagen al zichtbaar, maar zal zich op termijn zeker uitwijzen.