Guasha behandeling

Guasha zorgt ervoor dat de doorbloeding en doorstroming van energie in het paardenlichaam wordt gestimuleerd. Het helpt het paardenlichaam om afvalstoffen af te voeren en blokkades op te lossen. Ieder paard heeft last van afvalstoffen in zijn lichaam, alleen niet ieder paard zal dit op dezelfde manier laten merken aan zijn ruiter of trainer. Hoe herken je of je paard baat kan hebben bij Guasha?

Duur van de behandeling

Een behandeling duurt meestal een uur à vijf kwartier. Dit is geheel afhankelijk van de reactie van het paard. Om je paard optimaal in balans te krijgen zijn vaak meerdere behandelingen nodig. Het aantal behandelingen is niet van te voren te bepalen, dit is geheel afhankelijk van je paard en het doel van de behandelingen.

Om je paard optimaal te laten profiteren van de Guasha Therapie is het verstandig om minimaal 3 behandelingen af te spreken met tussenpozen van 2 weken. Daarna kijken we samen verder of het nodig is om meer Guasha behandelingen af te spreken en met welke tussenpozen dit kan plaatsvinden.

Bij herstel, acute of ernstige blokkades kunnen we tijdelijk 1 keer per week een behandeling afspreken. Wil je Guasha preventief inzetten? Dan is het raadzaam om één keer per 4 tot 6 weken af te spreken.

De tarieven voor een Guasha behandeling

  • Intake en eerste behandeling: 75 euro (inclusief het maken van foto’s en video)
  • Vervolgbehandeling: 65 euro
  • Combinatie guashabehandeling en training aan de hand: 95 euro
  • Behandeling ruiter/amazone: 65 euro

Locatie

Een Guasha behandeling vindt plaats op stal bij je paard. Ieder paard voelt zich in zijn eigen omgeving het meest op zijn gemak. Het paard staat dan meer open voor de behandeling en is makkelijker te behandelen dan in een vreemde omgeving. De behandeling heeft dan het meeste effect.

Reiskosten

Binnen een straal van 20 kilometer enkele reis bereken ik geen reiskosten. Boven de 20 km reken ik 40 cent per kilometer. De kilometers worden berekend vanaf Nieuwerkerk aan den IJssel.

 

Quotes van klanten over de effecten van de Guasha behandeling bij hun paard:
Aan de longe liet ze haar rug veel beter los en kon ze lang en laag draven. Ook de buiging naar links gaat veel soepeler en beter. Tijdens de behandeling: Hij is anders nooit zo rustig. Meestal is ie heel lomp en bijt hij graag aan je jas.
Drie dagen na de behandeling heb ik hem gelongeerd. Hij sprong alle keren goed aan in galop, dus dat is een goed teken!

Contact

Neem contact op voor het maken van een afspraak via info@guashatherapievoorpaarden.nl of bel naar 010-8200936.