Waarom Guasha voor je paard?

Guasha helpt het paardenlichaam om afvalstoffen af te voeren en blokkades op te lossen. Ieder paard heeft last van afvalstoffen in zijn lichaam, alleen niet ieder paard zal dit op dezelfde manier laten merken aan zijn ruiter of trainer. Sommige paarden worden zenuwachtig, neurotisch en schrikachtig tijdens het trainen. Ik heb dit zelf ervaren met mijn paard. Ze was al enige tijd schrikachtig met rijden en kon tijdens het rijden spontaan in paniek door de bak galopperen. Uiteindelijk kwam ik erachter dat ze een peesblessure had die niet aan de buitenkant van het been zichtbaar was. Nu weet ik dat ik bij dit gedrag alert moet zijn op blessures en pijnklachten.

Herken je één of meer van onderstaande dingen bij jouw paard:

  • gevoelige plekken op het lichaam;
  • schrikachtig en/of neurotisch tijdens het trainen;
  • staken tijdens het trainen;
  • wegvluchten tijdens het trainen;
  • gevoelloos op het lichaam, alsof je paard zich afsluit;
  • moeite met buiging naar één bepaalde kant;
  • onregelmatigheden tijdens het lopen zonder oorzaak in de benen.

Guasha schrapers Guasha therapie voor paarden
Dan is Guasha een goede therapie. Het is uiteraard belangrijk om bij ernstige klachten of blessures eerst je dierenarts te raadplegen en uit te zoeken of er aanwijsbare oorzaken te vinden zijn. Guasha biedt goede ondersteuning tijdens het herstel van bijvoorbeeld peesblessures, overbelasting, rugklachten, spierklachten. Guasha kan naast de behandeling van de dierenarts worden toegepast.

Ook als je paard geen specifieke klachten heeft kan een Guasha behandeling je paard ondersteunen. Stel je traint meerdere dagen per week en rijdt regelmatig wedstrijden, dan vraag je veel lichamelijke en mentale inspanning van je paard. Om te zorgen dat je paard goed in zijn vel zit en met plezier voor je blijft werken, kun je je paard regelmatig laten behandelen door een Guasha therapeut. Zo zorg je voor een blij en gezond paard.

Wil jij ook een blij en gezond paard? Maak dan nu een afspraak!