Wat is Guasha?

Guasha is een van de schraaptechnieken afkomstig uit Zuidoost-AziĆ«, de techniek is al meer dan tweeduizend jaar oud. In oude geschriften van zo’n 200 jaar voor Christus, was er al sprake van een schraapmethode om klachten en/of ziekten uit het lichaam te schrapen.

Door de eeuwen heen ontwikkelen zich schraapinstrumenten, gemaakt uit diverse materialen zoals hout, bamboe, hoorn, metaal, gesteenten, hars en kunststof.

Guasha heeft als doel het verwijderen van afvalstoffen uit ons lichaam en het tot stand brengen van een betere doorstroming van energie en bloed. Hierdoor help je het lichaam om te ontgiften, pijn te bestrijden, het immuunsysteem te stimuleren, blokkades op te heffen en de bloedsomloop te stimuleren.

Wat is Guasha voor paarden
Tijdens een Guasha behandeling schraap ik met een Guasha steen over het paard. Guasha stenen zijn er in verschillende vormen en diverse materialen. Je zult merken dat je paard aangeeft waar het harder of juist zachter moet worden gedaan en zelfs voorkeur kan hebben voor een bepaalde steen. Paarden zijn hier heel open in. De behandeling is niet pijnlijk voor een paard, vergelijk het met een stevige massage van een fysiotherapeut. Geeft het paard aan dat bepaalde plekken gevoelig zijn, dan betekent dit dat er juist afvalstoffen op die plek zitten (of zijn weidemaatje is te ruw geweest en je paard heeft gewoon een beurse plek). De gevoelige plekken behandel ik dan zachter, je zult zien dat die plekken bij volgende behandelingen steeds minder gevoelig worden. Een paard heeft na iedere behandeling een paar dagen nodig om te wennen aan de veranderingen in zijn lichaam.

Wil je meer informatie over Guasha Therapie voor je paard? Vul je gegevens in en je ontvangt gratis een ebook met informatie!