Lesmogelijkheden

Samenwerking, communicatie, balans, souplesse. Als alles klopt is het heerlijk om met je paard te rijden. Of je nu een foutloos parcours wil springen, een mooie dressuur- of een Working Equitation proef wil rijden met je paard. Alles begint bij een fijne samenwerking, waarbij jij en je paard gemotiveerd zijn en subtiel met elkaar kunnen communiceren.

grondwerk-academische-rijkunst-les-instructie

In mijn lessen besteed ik veel aandacht aan goede communicatie tussen ruiter en paard. Mijn doel is om je te begeleiden tot een goede trainer en partner voor je paard. Je besteedt immers meer tijd alleen met je paard, dan in de lessen. Daarbij is het belangrijk om je bewust te worden van je eigen lichaam en dit doelgericht te kunnen inzetten om samen met je paard nog beter in balans te komen.

Als trainer leer je zelf oplossingen bedenken voor de problemen en uitdagingen waar je in het werken met je paard tegenaan loopt. Zo kun je je paard ook effectief trainen en kun je samen groeien tussen de lessen door.

Houding en zit

In mijn lessen combineer ik technieken uit Centered Riding®, Integrated Horsemanship en Pilates om je te helpen om je lichaam in balans te krijgen op het paard. Zo werken we aan het verbeteren van houding en zit in combinatie met de training van je paard. Het één staat niet los van het ander.

Grondwerk en werken aan de hand

Het grondwerk en werken aan de hand is een mooie afwisseling en aanvulling op de training onder het zadel. Het is geschikt voor  het aanleren van nieuwe oefeningen, bitwijs maken, bewust worden van balans, spieropbouw voor het werk onder het zadel en revalidatietraining.

les-longeren-dorine-erkens-guasha-therapie-paarden

Wil jij je paard ook kunnen trainen vanaf de grond? Er zijn redenen genoeg! Om jullie band en communicatie te verbeteren. Omdat je niet altijd wil rijden en je training wil afwisselen. Om nieuwe oefeningen aan te leren. Om een goede start te maken met een jong paard en eerst vanaf de grond de basis aan te leren. Het grondwerk en het werken aan de hand zijn dan een mooie aanvulling!

Tijdens de lessen leer je oefeningen om je paard soepeler en sterker te maken. Aan de hand kun je met je paard werken aan oefeningen zoals schouderbinnenwaarts, travers, renvers, appuyementen, werkpirouettes. Dit kan zowel in stap als draf.

Longeren

Naast het grondwerk en werken aan de hand, kun je je paard ook trainen aan de longe. Dit verbetert de balans en souplesse van je paard en zorgt voor een nog fijnere communicatie. Wil je leren om je paard echt te trainen aan de longe? Dus leren hoe je je paard kunt longeren in plaats van beweging geven aan een longeerlijn en halster. Door grondwerk ontstaat een fijne en subtiele communicatie met je paard, die je kunt gebruiken in het longeren.

Rijden

Op een paard rijden geeft een magisch gevoel, zeker als je samen met je paard soepel, licht en gedragen kunt bewegen. Samen dansend door de baan. In de lessen werken we aan houding en zit van de ruiter en gaan we met het lichaam van het paard aan de slag. We gaan op zoek naar de oefeningen die je paard sterker en soepeler maken en zijn balans verbeteren. Denk hierbij aan schouderbinnenwaarts, travers, appuyementen, renvers, pirouettes en piaffe.

Indien nodig zetten we een combinatie van het grondwerk met jou als ruiter erop in, om het paard nieuwe oefeningen te leren. 

lesgeven-instructie-academische-rijkunst-grondwerk-rijden-dorine-erkens

Door de combinatie van grondwerk, longeren en rijden kun je samen met je paard leren dansen!

Ben je op zoek naar een training met oog voor de lichamelijke mogelijkheden van je paard? Met aandacht voor het doel van de oefeningen en het lichaamsbewustzijn van jezelf en paard? Neem dan contact op voor de lesmogelijkheden via info@guashatherapievoorpaarden.nl of 06 – 53 89 78 78.

Lestarief

Privéles
45 min  – 50 euro
60 min – 65 euro

Reiskosten

Tot 20 km – gratis
Boven de 20 km enkele reis – 40 cent per km
Bij lessen gepland op een route worden de reiskosten verdeeld.

Ervaringen van klanten

Cora:
Als Dorine ook iets uit legt, doet ze dit heel duidelijk en bij het uitvoeren van een oefening, vallen dan ook gelijk bij mij de kwartjes, geweldig! De rust die ze uitstraalt, de kennis die ze heeft en zeer goed weet over te brengen en gewoon de persoon die ze is, maakt het dat ik naar iedere les uitkijk en iedere keer weer een voldaan gevoel heb na een les.

Lees meer ervaringen van klanten