Ervaringen van lesklanten

Louise Hansen en Lusitano Estoril:

Met mijn 8 jarige Lusitano Estoril les ik maandelijks bij Dorine in het werken aan de hand en longeren, maar de focus ligt bij het werken aan de hand. Dit is enorm leuk, leerzaam en heel goed voor de ontwikkeling van Estoril en mij om te doen naast het rijden.

longeren-lesgeven-paarden-training

Dorine heeft veel geduld en legt alles heel duidelijk uit. Ze laat me echt voelen, zien en ervaren wat de bedoeling is en waar naar toe gewerkt wordt. Dorine heeft een hele positieve manier van lesgeven. Wat ik fijn vind is dat ze ook stukjes filmt en later doorstuurt, zodat ik stukken uit de les terug kan zien en ook weer van kan leren. Dorine heeft veel kennis van anatomie van het paard, klassieke rijkunst en opleiding van het paard, wat heel prettig is. Daarnaast ook van voeding en verzorging en kan goede tips en adviezen geven voor je paard. Een aanrader dus!

Cora Tas en Lusitano Diamante:

Sinds kort heb ik les van Dorine, ik ben met Dorine in contact gekomen via de Guasha behandeling voor mijn paard. Toen ik begreep dat zij ook les gaf heb ik eens een les genomen bij haar. Dit beviel zo goed dat ik nu regelmatig les bij haar.

Je moet altijd wel een klik hebben met je instructeur/instructrice anders werkt het niet. En de klik was er zeker met Dorine. Vanaf het begin ging er een wereld voor mij open.

We zijn begonnen met handwerk, waar ik wel al mee bekend was en ik dacht dat ik er al best wat van wist. Echter met lessen merkte ik wel dat ik hier nog heel veel in te leren heb.

Cora-Diamante-werken-aan-de-hand-academische-rijkunst-dorine-erkens
Cora en Lusitano Diamante

Dorine haar kennis is heel groot, ik heb bijvoorbeeld de laatste keer les gehad onder het zadel en kwam er wel achter dat aan mijn zit/houding nog veel verbeterd kan worden. Mijn vorige instructeur bijvoorbeeld lette nooit om mijn zit, maar wat is dat belangrijk.

Als Dorine ook iets uit legt, doet ze dit heel duidelijk en bij het uitvoeren van een oefening, vallen dan ook gelijk bij mij de kwartjes, geweldig! De rust die ze uitstraalt, de kennis die ze heeft en zeer goed weet over te brengen en gewoon de persoon die ze is, maakt het dat ik naar iedere les uitkijk en iedere keer weer een voldaan gevoel heb na een les.