Longeren

Longeren is zoveel meer dan alleen je paard beweging geven. Een aanvulling op je rijden, je paard kan vrij bewegen zonder ruiter erop, een manier om de balans en souplesse te verbeteren, een manier om de communicatie te verbeteren en verfijnen en een andere kijk op je paard van een afstand. Er zijn zoveel redenen te noemen waarom longeren waardevol is voor jou en je paard.

Longeren aan de enkele lijn

Je kunt je paard aan één lijn longeren. De lijn bevestig je dan een een touwhalster, kaptoom of bit. Meestal werk je met een korte zweep of menzweep om je paard aanwijzigingen te geven. Dit vind ik zelf het fijnst, een longeerzweep is vaak zwaar en daardoor te traag in de communicatie met je paard.

Longeren aan de dubbele lijnen

Om je paard te helpen met de balans kun je ook longeren met twee lijnen. Hiervoor heb je wel een longeersingel of zadel met beugels nodig om de longeerlijnen doorheen te laten lopen. Anders werkt het niet fijn en zakken ze te ver naar beneden bij de achterbenen.

Lijkt het je leuk om nog beter te leren longeren? Neem gerust contact op om een afspraak te maken!

Auditie Longeren voor Human&Horse Academy

Voor mijn opleiding aan de Human&Horse Academy heb ik een auditievideo gemaakt voor het onderdeel longeren. Hierin kun je zien wat je zoal aan de longe kunt doen.