Mijten Opti-form

Opti-Form is en mengeling van verschillende geselecteerde planten, grassen en kruiden waardoor een er uitgebalanceerd ruwvoeder ontstaat met een constante kwaliteit van januari tot december.

Door de verschillende grassen te snijden, te mengen met de kruiden en levende gistbacteriën toe te voegen wordt de voeding traag opgenomen in de spijvertering van het paard. Dit leidt tot een ideale stofwisseling zonder overbelasting van het spijsverteringsorgaan. Opti-form bevat o.a. thimotheegras, eiffel kruiden.

De levende gistbacteriën herstellen of zorgen voor een goede bacteriepopulatie in de darmen. Dit zorgt voor betere opnames van de voedingsstoffen door een betere vertering.

Opti-form is aanbevolen voor :opti-form-optiform-mijten-kruidenhooi

  • Oudere paarden
  • Paarden met spijsverteringsproblemen en gevoelige darmen (dunne mest, koliekgevoelig)
  • Vermagerde paarden.

Een paard is van nature uit een ruwvoereter.
Hij wist instinctief de noodzakelijke ruwvoeders, planten en kruiden te kiezen die essentieel zijn voor een perfecte gezondheid.

Paarden of pony’s die allergisch zijn voor hooi en/of voordroog, reageren vaak positief op Opti-Form.

Gebruik Opti-form

Voederschema (paard van 500 – 600 kg)

Dagelijkse hoeveelheid te verdelen over meerdere voederbeurten:

  1. 1 à 2 kg Opti-Form naast hooi en/of stro
  2. 4 à 5 kg Opti-Form naast een weinig stro
  3. 0,5 kg per voerbeurt door het krachtvoer voor optimale opname

Meng elke voederbeurt 0,5 kg Opti-Form door het krachtvoer. Dit kan het hele jaar zowel preventief als curatief bijgegeven worden. Het paard zal beter en trager eten, dit komt de spijsvertering alleen maar ten goede. Het paard maakt meer kauwbewegingen per voerbeurt, hierdoor wordt er meer speeksel aangemaakt om de voeding goed te kunnen verteren. Het paard neemt hierdoor alle voedingsstoffen uit het voer beter op.

Verpakking
Opti-Form is verpakt in een handige ademende plastiekverpakking van 15 kg.
Belangrijk is ook dat er geen aangezuurde en/of vochtige kuilgrassen in voorkomen.
Aangezien het een zeer droog product is kan het gedurende een lange tijd bewaard worden, ook wanneer de verpakking is geopend.

Prijs:

Mijten Opti-Form 15 kg – 16euro