De eerste trainingen van Briallen

De eigenaresse van Briallen kan door omstandigheden momenteel niet zelf trainen. Om Brie in conditie te houden train ik haar nu 2 dagen per week op de stal waar zij staat in Bodegraven.

Brie is van zichzelf erg los en wendbaar, dus het is belangrijk om haar lichaam in de juiste positie te begeleiden. In de training doen we de verschillende zijgangen aan de hand in stap en in draf. Ze werkt erg graag en is daardoor soms overijverig.

Op dit moment werk ik aan:

Het verbeteren van de travers

Een travers zet ze bijvoorbeeld snel te schuin in, waardoor haar voorbenen ook moeten overstappen. Het is juist belangrijk om haar dan terug te zetten in de juiste positie om goede draagkracht te creëren in het achterbeen.

Het verbeteren van soepelheid van het bekken door ‘ubertreten’

Het ‘ubertreten’ of overschenkelen in het Nederlands zorgt voor soepelheid in het bekken. Het ene achterbeen stapt over de ander heen, niet naar het zwaartepunt toe maar echt overkruisen. Ieder stap zie je duidelijke beweging in het bekken. Het is belangrijk om het hoofd in deze oefening niet lager dan de boeg te houden, anders worden de voorbenen overbelast. ook trainen we overgangen van stap-draf-stap in het ‘ubertreten’. Dit versterkt de achterhand end e rug en bevordert ook de lenigheid.

De galop aan de longe

Galop is de lastigste gang voor Brie, daarom train ik die met veel afwisseling en overgangen.

Afwisseling in de training

Iedere training probeer ik iets nieuws of anders te doen. Vandaag heb ik twee drafbalkjes op de cirkel neergelegd. In stap en draf heb ik haar over de balkjes laten lopen om het bewustzijn in haar benen te benadrukken.

Afgelopen dinsdag heb ik een enkele balk neergelegd. In het midden over de balk halthouden, de voorbenen aan de ene kant, de achterbenen aan de andere kant. Eerst rustig halthouden, dan zijwaarts weg stappen zodat ze naast de balk komt te staan. Zodanig dat ze de balk niet raakt uiteraard. Dit vindt ze nog wel eens lastig, ze wil soms snel naar voren bij de balk weg stappen. Oefening in geduld en rust voor Brie.

2015-04-28 Lekker uistappen in de zon 2015-05-07 Een tevreden Briallen 2015-05-07 Volgens mij vond ze de training leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.