Privéles met je paard

Hulp bij het trainen met je paard

Soms is het fijn wanneer er iemand met je mee kijkt als jij je paard traint. Is het beeld vanaf de zijlijn ook zoals jij het voelt? Zit je echt recht op je paard? En waar kan ik mijn paard verbeteren? Door welke specifieke oefeningen komt mijn paard beter in balans?

Of je je paard wil rijden of juist aan de hand of de longe wil trainen. Het is altijd fijn wanneer iemand met je meekijkt,  je bevestigt waar je op de goede weg zit en je helpt met de punten waar je kunt verbeteren.

Het is belangrijk dat je zelf een goede trainer voor je paard wordt. Ik kan je ter plekke aanwijzingen geven, iets linkerbeen, rechterteugel begrenzen, iets meer gewicht op je linkerzitbeenknobbel. Op zich fijn. Maar het is nog beter wanneer je je bewust wordt van je eigen lichaam, je verbeterpunten leert voelen en ze ook leert corrigeren. Zo kun je je paard nog beter helpen met de balans in het lichaam.

Loop je tegen ‘problemen’ aan bij je paard, dan leer je die te voelen met je eigen lichaam. Ik vind het belangrijk om je te leren dat je zelf oplossingen Centered Riding Logokunt bedenken voor de problemen waar je in je training tegenaan loopt. Zo kun je tussen de lessen door je paard ook effectief trainen en kun je samen groeien.  Zo kun je nog beter zelf aan de slag met je paard en word je niet afhankelijk van de lessen. Iedere les krijg je weer nieuwe handvatten om toe te passen in de training. Vanuit mijn ervaring in de Academische Rijkunst, Freestyle Training, Integrated Horsemanship en Centered Riding kan ik je met verschillende technieken en methoden ondersteunen. In de lessen werken we aan de hand, de longe en rijdend. Afhankelijk van hetgeen jij en je paard nodig hebben.

Les in trainen een de longe (longeren)

Les in trainen aan de longe longerenIs longeren voor jou je paard beweging geven aan een touwtje? Wil jij je paard echt kunnen trainen aan de longe? Om zo de balans en kracht van je paard te verbeteren.

 

 

Les in grondwerk, handwerk, Academische Rijkunst

les-longeren-dorine-erkens-guasha-therapie-paardenWil je je paard ook kunnen trainen vanaf de grond. Om jullie band en communicatie te verbeteren. Omdat je niet altijd wil rijden en je training wil afwisselen. Om nieuwe oefeningen aan te leren. Om een goede start te maken met een jong paard en eerst vanaf de grond de basis aan te leren. Redenen te over om ook aan de hand met je paard te werken. Wil je les hierin om jezelf (nog verder) te ontwikkelen? Neem contact op voor de mogelijkheden voor les op jouw locatie.

Priveles-dorine-erkens-guasha-therapie-paarden

Ben je op zoek naar een training met oog voor de lichamelijke mogelijkheden van je paard? Met aandacht voor het doel van de oefeningen en het lichaamsbewustzijn van jezelf en paard? Maak dan een afspraak voor een kennismakingsles!

Lesmogelijkheden

Privéles 45 min  – 35 euro

Reiskosten

Tot 20 km – gratis
Boven de 20 km enkele reis – 40 cent per km

Nikky Kennedy en Lusitano Ulisses

Nikky Kennedy en Lusitano Ulisses

Claudia Mangelaars en Amiro (KWPN)

les-werken-aan-de-hand

Cora Tas en Lusitano Diamante