Vitalbix Linseed Oil + Vitamin E

Vitalbix Linseed Oil + Vitamin E. Rijk aan gezonde omega-3 vetzuren + natuurlijke vitamine E. Een gezonde aanvulling voor paarden met beperkte weidegang.

Vitalbix Linseed Oil + Vitamin E bevat ca. 58% gezonde omega-3 vetzuren. Dankzij het hoge aandeel omega-3 vetzuren brengt de olie de omega verhouding in het rantsoen in balans. De omega-3 vetzuren en vitamine E hebben o.a. een ontstekingsremmende werking en een positief effect op de algehele gezondheid. De olie zorgt ervoor dat de natuurlijke vitamine E optimaal door het lichaam wordt opgenomen. De vitamine E zorgt ervoor dat de kwaliteit van de lijnzaadolie optimaal behouden blijft. Een perfecte combinatie dus…

 Rijk aan gezonde omega-3 vetzuren
 Ondersteunt de algehele conditie, weerstand en spijsvertering
 Voor een gezonde huid en glanzende vacht
 Helpt gezondheidsproblemen voorkomen
 Veilige keuze voor paarden met
stofwisselingsproblemen
 GMO vrij

Ideaal voor paarden met beperkte weidegang
Vers gras bevat een kleine hoeveelheid vet (ca. 4-6%), echter het vet dat erin zit bestaat voornamelijk uit omega-3 vetzuren (vooral ALA) en bevat minder omega-6 vetzuren. Aangezien paarden als grazers zijn geëvolueerd, zijn ze aangepast aan een dieet dat rijk is aan omega-3 vetzuren. Wanneer gras gedroogd wordt tot hooi gaat het grootste deel van de omega vetzuren, net als vitamine E, verloren.

Bij veel paarden (zeker in de wintermaanden) bestaat het dagrantsoen voor het grootste deel uit hooi/voordroog en een laag aandeel vers gras. Een aanvulling met omega vetzuren is bij deze paarden een must.

Een juiste onderlinge balans tussen de omega vetzuren
Granen, in de vorm van brok en muesli, bevatten vet dat voornamelijk uit omega-6 vetzuren bestaat. Hetzelfde geldt voor plantaardige oliën zoals bijvoorbeeld zonnebloemolie en maïsolie. Een aanvulling met dergelijke producten kan zorgen voor een scheve verhouding omega-3 en -6 vetzuren, wat o.a. kan leiden tot een verminderde weerstand, een verhoogde ontstekingsactiviteit, spijsverteringsproblemen, verminderde vruchtbaarheid, een hyperactief immuunsysteem, etc.

Een veilige energiebron – ook voor paarden met stofwisselingsproblemen
Lijnzaadolie is een veilige en gezonde energiebron voor paarden en kan ook gevoerd worden aan paarden met stofwisselingsproblemen. Recente onderzoeken hebben aangetoond dat de olie mogelijk een positief effect heeft op de insulinegevoeligheid bij paarden met IR.

Vitalbix Linseed Oil + Vitamin E is aan te bevelen bij: 

  • beperkte weidegang
  • hoog aandeel granen en/of olie in het rantsoen
  • een verminderde weerstand
  • moeilijk verharen / ruiperiode
  • spijsverteringsproblemen
  • zomereczeem, artrose en kreupelheid
  • spierproblemen (o.a. stijfheid en PSSM)
  • stofwisselingsproblemen
    (o.a. insulineresitentie en hoefbevangenheid)

Voeradvies
10-20 ml per 100 kg lichaamsgewicht (60-120 ml / paard 600 kg)vitalbix-lijnzaadolie-linseed-oil
geschikt voor dagelijks gebruik of als kuur van 4-8 weken (bijv. ruiperiode)

In onderzoeken is aangetoond dat omega-3 vetzuren een positief effect kunnen hebben bij paarden met zomereczeem. Voeradvies: gehele jaar 10-20 ml per 100 kg lichaamsgewicht. 20 ml per 100 kg lichaamsgewicht in de zomermaanden.

Ook bij artrose lijken omega-3 vetzuren een positieve rol te kunnen spelen (voorkomen en stabiliseren). Voeradvies: 20 ml per 100 kg lichaamsgewicht.

Wil je weten wat Vitalbix Linseed Oil + Vitamine E voor jouw paard kan betekenen? Stuur een mail naar info@vitalbix.com. We helpen je graag!

Prijzen:

Vitalbix Linseed Oil 2 liter jerrycan – 13,95 euro
Vitalbix Linseed Oil 5 liter jerrycan – 24,95 euro
Doseerpomp – 3,75 euro

Bron: Vitalbix.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.