Wie ben ik?

Dorine Erkens met Jaurena
Dorine Erkens met Jaurena

Sinds 1998 ben ik in het trotse bezit van een eigen paard, Jaurena. In de beginperiode heeft zij veel blessures gehad, ze was minimaal een paar maanden per jaar kreupel. Op haar 10e werd er artrose in de kogels van haar voorbenen geconstateerd. Het advies is dan om alleen rechtuit te lopen en rijden om de gewrichten zo min mogelijk te belasten.

Bij mensen zeggen ze altijd: Rust roest. Dat is bij paarden natuurlijk precies hetzelfde, dus ging ik op zoek naar een stal met veel bewegingsmogelijkheden voor haar. Via via kwam ik terecht bij Sonja Braafhart op Bewegingsstal De Maesberg. Daar heeft ze jaren met plezier gestaan en door de combinatie van veel beweging en gerichte training in het Rechtrichten en de Academische Rijkunst heb ik tot haar 26e jaar met haar kunnen  trainen aan de hand en rijden. Ze heeft daarna nog bijna twee jaar kunnen genieten van haar welverdiende pensioen.

Omdat ik in de training toch tegen lichamelijke blokkades van mijzelf en mijn paard aanliep werd mijn aandacht getrokken door de Guasha behandelingen bij Greetje Hakvoort van Human & Horse Academy. Na zelf enkele behandelingen te hebben ervaren was ik ervan overtuigd van het effect van Guasha. Hiermee wil ik mensen en paarden helpen om beter in hun vel te komen!
Guasha Opleidingen Santai
Op 12 oktober 2014 heb ik met goed gevolg mijn examen afgelegd voor Guasha therapeut voor Paarden bij Guasha Opleidingen Santai. Ik mag mijzelf één van de eerste Guasha Therapeuten voor Paarden ter wereld noemen. Wat een eer! Op 28 februari 2015 ben ik geslaagd voor het examen voor Guasha Therapeut voor Mensen.

Van oktober 2015 tot oktober 2017 heb ik de opleiding tot Instructeur Academische Rijkunst gevolgd aan de Human & Horse Academy.

Wil je meer informatie over de behandeling van mensen? Kijk dan op de website www.guashatherapeut.nl.

Wil je meer weten over Guasha? Neem dan contact met mij op.

Opleidingen/cursussen

Sinds 2005 heb ik bij verschillende instructeurs getraind:

Manolo Mendez
Greetje Hakvoort – Human & Horse Academy
Julia Borba
Monique Bleijenbergh – Basisrijkunst – Klassieke Rijkunst
Nicole Zoet-Oostermeyer – Integrated Horsemanship
Anja Beran – Klassieke Rijkunst (Theoriedeelnemer bij diverse clinics)
Marius Schneider – Academische Rijkunst
Sonja Braafhart – De Maesberg – Academische Rijkunst en Rechtrichten
Bent Branderup – Academische Rijkunst (Theoriedeelnemer bij diverse clinics)

Instructeursopleiding aan Human&Horse Academy
Greetje Hakvoort – Human&Horse Academy – oktober 2015 – oktober 2017
Cursus om te leren werken met de Connectiesensor
Healthcare Academy Den Hoek – mei-juli 2016
Opleiding tot Centered Riding Level I Instructeur
Alona, april – september 2015
Opleiding tot Guasha Therapeut voor Mens en Paard
Santai Guasha Opleidingen, maart 2013 – november 2014.
Freestyle cursus
Freestyle cursus Emiel Voest, De Maesberg (Sonja Braafhart), 2008
Vervolgcursus Rechtrichten
Theorie- en praktijkcursus Rechtrichten, Paarden Begrijpen (Marijke de Jong), juli – november 2005.
Basiscursus Rechtrichten
Theorie- en praktijkcursus Rechtrichten, Paarden Begrijpen (Marijke de Jong), februari – juni 2005.
Basiscursus Homeopathie voor dieren
Sorag Akademie, 2003
Natuurlijke gezondheidszorg bij paarden
Nederlands Hippisch Instituut, juli – november 2002